Rafine şeker içermeyen, dilerseniz bitkisel sütle de yapabileceğiniz bu tarife bayılacaksınız. Tarifin püf noktası iyi çırpmak, karıştırmak. Diyabetik de olsa porsiyon kontrolüne mutlaka dikkat edilmeli.
Sahlebi ve sütü bir çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırdım. Ocağın altını yaktım ve yaklaşık 45 dk, istediğim kıvama gelinceye kadar, sütün dibini tutturmadan sürekli karıştırarak kaynattım. Ilınmaya bıraktım.
Bu sırada kapak kapatmadım ve sık sık karıştırdım ki kaymak tutmasın. Ilınınca balımı ekledim ve iyice soğuyunca buzdolabında 1 gece beklettim.
Sabah, dondurma makinesine aldım ve 45 dk kadar makinede döndürdüm. İçine reçelimi bu aşamada ekledim. Ardından dondurucuya kaldırdım ve orada da 1 gün boyunca beklettim. 1 kg sütten yaklaşık 600 gr dondurma elde ettim.
Sahlebiniz mutlaka taze olsun yoksa buzlanma olabilir. Eğer dondurma makineniz yoksa yine hazırlamış olduğunuz karışımı buzdolabında 1 gece bekleteceksiniz.
Sonra 5 dk boyunca tahta bir kaşıkla iyice karıştırıp dondurucuya kaldıracaksınız. Sonra saat başı dondurucudan çıkartıp karıştırarak bu işi toplamda 4-5 kez tekrarlayacaksınız.
Makine olmayınca güzel bir sonuç elde etmeniz için bolca karıştırmanız gerekir. Afiyet olsun.