SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Farklı Tatlı Tarifleri
Zencefilli Limonata
Zencefilli Limonata
Güncelleme tarihi:
30 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
5 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Zencefilli Limonata Tarifi İçin
Malzemeler
5 adet limon
1 yarım kibrit kutusu kadar zencefil
6 yemek kaşığı bal
3 sap nane
1 litre su
Her bardak için bir üzüm tanesi
Her bardak için 2-3 dilim elma
Zencefilli Limonata
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Zencefili soyun ve rendeleyin. Limonun yıkayın ve kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
Limon suyu, zencefil su ve balı derin ve geniş bir kapta bal tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
Dolapta 15-20 dk kadar dinlendirin.
Bir tülbent yardımı ile süzün.
Bardaklara bolca buz doldurun, içine 1 adet nane yaprağı, 1 adet üzüm tanesi ekleyin.
Limonatayı doldurun ve elma dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Diğer Tarifler
Alkolsüz İçecekler
Soğuk Alkolsüz Kokteyl
Soğuk İçecekler
İçecek Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Benzer Tarifler
Bal kabaklı profiterol
Lotus Cheesecake
Alfajores de maicena
Çıtır bal kabağı tatlısı
Ceviz helvası
Kabak sütlüsü