Malzemeler
Sos için
Dikdörtgen bir kek kalıbını streç film ile kaplayın. Beyaz çikolatayı derin bir kaba alın. Sıcak su dolu bir tencerenin üzerine alarak ocakta benmari usulü eritin. Yumurta sarıları ile şekeri iyice çırpın. Beyaz çikolatayı ilave edin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Toz jelatini serpin. Tamamen çözülünceye kadar karıştırın. Çikolatalı karışıma ilave edip karıştırın. Yoğurt ile vanilyayı ekleyin. Yumurta beyazlarını köpürene kadar çırpıp karışıma ekleyin. Streç film ile kapladığınız kalıba aktarın. Üzerini düzeltip derin dondurucuda katılaşıncaya kadar bekletin. Sos için, küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ve rom ya da nar suyunu ilave edip sürekli karıştırarak 1-2 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Servis tabağına sosu aktarın. Üzerine dilimlediğiniz musu ilave edip servis yapın.