Karabuğday Patlaklı Çikolata
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan karabuğday patlaklı çikolata, diyet listeleri için ideal bir tariftir. Yapımında un, şeker ve çikolata kullanılmadığı için kalori değeri düşüktür. Tatlandırmak için hurma kullanılır. Malzemeler hazırsa, karabuğday patlaklı çikolata tarifine geçebiliriz.

Beyoğlu çikolatası ve ev yapımı karamelli çikolata tarifine mutlaka göz atn.

Karabuğday Patlaklı Çikolata Tarifi İçin

Malzemeler

Karabuğday Patlaklı Çikolata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle karabuğdayları kapağı açık tavada orta ateşte, açılana kadar kavurun. (Mısır patlatır gibi)
  2. Bu esnada hurmaları sıcak suyun içerisine yerleştirin ve 15 dakika bekletin. Ardından suyunu süzün.
  3. Hurma ve kakaoyu blenderdan çekin.
  4. Üzerine karabuğday patlaklarını ekleyin ve karıştırın.
  5. Elinizle yuvarlak şekil verin. Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık Çikolatalı Tatlı Tarifleri Diyet Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Lamington
Mozartkugeln
Torta Tenerina
Niğde çikolatası
Trabzon çikolatası
Vegan çikolatalı kek