Ev Yapımı Karamelli Çikolata
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde karamelli, antep fıstıklı bir çikolata yapmaya ne dersiniz? Karamel yapmak zor gibi görünse de, aslında oldukça kolaydır. Malzemeleri sabırla karıştırıp bitter çikolata ile birleştirdikten sonra, geriye sadece bu lezzetin tadını çıkarmak kalır. Listedeki malzemeler hazırsa, evde karamelli çikolata nasıl yapılır sorusu için kolları sıvayalım ve adımları takip edelim.

Tatlı yapımında ihtiyaç duyacağınız ev yapımı karamelve çikolata sosu tarifine göz atmayı unutmayın.

Ev Yapımı Karamelli Çikolata Tarifi İçin

Malzemeler

Ev Yapımı Karamelli Çikolata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle antep fıstıklarını iri bir şekilde doğrayın.
  2. Karamel için; Şeker, tereyağı, su ve limon suyunu bir tavaya alın.
  3. 10 dakika boyunca spatula yardımıyla karıştırarak pişirin.
  4. Karamel amber rengine dönene kadar pişirme işlemine devam edin.
  5. Hazırladığınız karameli yağlı kağıt üzerine yaydırın.
  6. Çikolata parçalarını minik parçalara bölün ve spatulayla karamelin içerisinde eritin.
  7. Çikolatanın üzerine antep fıstığını da ekleyin ve karıştırın.
  8. Tepsinin içerisine yağlı kağıdı yerleştirin ve buzdolabında 40 dakika kadar bekletin.
  9. Donan ve dinlenen çikolata parçalarını servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Karamelli Çikolata Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Karameli pişirirken sürekli spatula ile çevirmek, karamelin yanmasını önler.
  2. Karamel amber rengine döndüğünde ocaktan alın. Aksi takdirde yanmaya başlayacaktır.
  3. Karameli karıştırırken tahta veya metal kaşık kullanmayın.
  4. Ev yapımı karamelli çikolatayı menengiç kahvesi ile birlikte servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Tenerina
Niğde çikolatası
Trabzon çikolatası
Vegan çikolatalı kek
Çilekli çikolatalı bar
Dubai çikolatası