Çikolata Kaplı Lokum Donut
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolata Kaplı Lokum Donut Tarifi İçin

Malzemeler

Kaplama için:

Üzeri için:

Çikolata Kaplı Lokum Donut

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Badem, Antep fıstığı, kakao, buğday kepeği, akçaağaç şurubu, hurma ve goji berryleri bir mutfak robotunda iyice parçalanana ve karışana kadar çekin. Karışımdan 2 yemek kaşığı kadar alın, top haline getirip hafifçe düzleştirin ve parmağınızı kullanarak ortasına bir delik açın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye yerleştirin ve hafifçe sertleşmesi için 20 dakika kadar buzdolabında bekletin.
  2. Çikolatayı ve gül suyunu bir kasede karıştırın. Donutları tek tek çikolataya batırın. Yağlı kağıt serili bir tepsiye yerleştirin ve 4 tanesine gül yaprağı, 4 tanesine Antep fıstığı, 4 tanesine ise file badem serpiştirin. Biraz buzdolabında bekletip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Amerikan Mutfağı Yemekleri Öğle Yemeği Kuruyemişli Tarifler Çikolatalı Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Tenerina
Niğde çikolatası
Trabzon çikolatası
Vegan çikolatalı kek
Çilekli çikolatalı bar
Dubai çikolatası