Ballı Profiterol
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dünyanın en sevilen tatlılarından biri haline gelen evde profiterol nasıl yapılır sorusuna buradan ulaşabilirsiniz. Profiterol hamuru nasıl yapılır diye merak edenler için profiterol hamuru tarifini de buraya bırakıyoruz.

Ballı Profiterol Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Muhallebisi için

Ballı Profiterol

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Muhallebi için gerekli olan tüm malzemeyi derin bir kaba alın ve çırpın. Karışımı tencereye aktararak ocakta pişirin ve soğumaya bırakın.
  2. Hamur için su ve tereyağını bir tencereye alın. Yağ eriyip hafif kaynamaya başlayınca ocaktan alıp unu ekleyin ve iyice yedirene kadar yaklaşık 5 dakika karıştırın.
  3. Tekrar ocağa alarak kokusu çıkana kadar kavurun ve ocağı kapatın. Ilındıktan sonra yumurtaları tek tek yedirerek kırın.
  4. Sıkma torbasına alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
  5. Soğuyan muhallebiyi hamur toplarının içine doldurup üzerine bal dökün. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Torta Tenerina
Niğde çikolatası
Trabzon çikolatası
Vegan çikolatalı kek
Çilekli çikolatalı bar
Dubai çikolatası