Zırhlı Fırında Ağzı Açık
Sevda Çelik
6 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çıtır çıtır nefis fırın açması


Zırhlı Fırında Ağzı Açık Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Kıymalı harç için:

Zırhlı Fırında Ağzı Açık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, tuz ve kuru mayayı bir kaseye koyun. Üzerine yavaşça süt ekleyin ve ellerinize yapışmayana kadar yoğurun.
  2. Hamuru yaklaşık 1 saat dinlendirin. Kıymalı harç için soğanları soyun, dolmalık biberi doğrayın, maydanozu ve kalanını mutfak robotuna yada benim gibi zırhta doğrayın.
  3. Kıymayı, tuzu, salçayı, yağı ve tüm baharatları doğranmış soğanla birlikte bir kaseye koyun ve iyice yoğurun.
  4. Bitmiş hamuru parçalara bölün ve temiz bir bezle örtün. Hamuru güzelce açın.
  5. İçini kıymalı harç ile doldurun ve kenarlarını çiçek gibi kapatın. Bitmiş hamuru yağlanmış bir pişirme kağıdına koyun.
  6. Güzel ve gevrek hale gelene kadar fırında 200-300 ° C'de yaklaşık 40 dakika pişirin. Piştikten sonra, kenarlarını tereyağı ile yağlandırın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Pide Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza