Tereyağı, sıvıyağ, yumurta akı, yoğurt ve sirkeyi bir kasede karıştırın.
Yulaf unu, mahlep, kabartma tozu, tuz ve şekeri bir karıştırma kabında karıştırın.
Kuruların olduğu kabın ortasında bir boşluk açın ve sıvı harcınızı ilave edin.
Bir spatula yardımı ile güzelce karıştırın. Elinizle şekil verecek kıvama gelene kadar ilave yulaf unu ekleyebilirsiniz.
Hamuru 10 dk dinlendirdikten sonra; elinizle yuvarlak şekil verdiğiniz veya iki yağlı kağıt arasında merdane ile açarak, dilediğiniz kalıplar ile kestiğiniz hamurun üzerine yumurta sarısını sürüp, çörek otu / susam serpin ve fırına verin.
180 derecede 15-20 dk kadar pişirin.
Fırından çıkardığınızda hala biraz yumuşak olabilir, biraz beklesin kendini çekecektir. Afiyetler olsun!