Yufkadan Çıtır Mantı
Cihan Avcı Cecan
4 Tarif       6 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bir mantının hem bu kadar lezzetli hem de nasıl bu kadar pratik olduğuna inanamayacaksınız.



Yufkadan Çıtır Mantı Tarifi İçin

Malzemeler

Yufkaya sürülecek sos için;

Üzerine dökülecek sosu için;

Yufkadan Çıtır Mantı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı rendeleyin kıymanın içerisine tuz ve karabiberi de ekleyerek güzelce karıştırın.
  2. Tereyağını eritin su ve zeytinyağı ile karıştırın bu karışımdan birkaç kaşık yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün ve yufkayı ikiye katlayın.
  3. Katlama yaptıktan sonra tekrar sostan dökün.
  4. Hazırladığınız kıymalı harçtan yufkanın geniş kısmına gelecek şekilde yerleştirin ve 1 tur katlayın birleşme yerinden yufkayı kesin.
  5. Ve parmak büyüklüğünde dilimleyin. Hazırladıklarınızı tepsiye dizin; kalan sosu da önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika üzerleri nar gibi kızarana dek pişirin.

Tarif Kategorileri

Mantı Tarifleri Sizden Lezzetler Fırın Yemekleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza