Şeker ve yumurtayı beyazlaşıncaya dek çırpın. Sırasıyla ; Süt, yoğurt ve sıvıyağ ekleyerek çırpmaya devam edin.
Limon suyu , rendelenmiş limon kabuğu ekleyin.( mümkünse kabuk rendesini biraz şekerle ovalayarak ekleyin.)
Kuru malzemeleri(un + kabartma tozu + vanilin) mümkünse eleyerek ekleyin. Ve söndürmeden sadece malzemeler iyice karışıncaya dek karıştırın, bu aşamadan sonra çok çırpmayın.
Fırın kalıbını tereyağı ile yağlayın. Fırını önceden 160 derece ayarlayın.
Kek karışımının yarısını kalıba dökün arasına dilediğiniz kadar vişne ve çikolata ekleyin. Üzerine kalan kek karışımını dökün.
En üzerine tekrar vişne ekleyerek hafifçe içeri doğru bastırın. 160 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
Ben fırınımda +10 dakika da ısıyı 180 dereceye getirerek pişirdim. Bıçak testinden geçirmeyi unutmayın. Afiyet olsun.