Margarini eritip orta ateşte rengi pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika kaynatalım.
Margarin iyice köpürünce yanmaması için ocaktan alalım ve köpüklerinin dinmesi için dinlenmeye bırakalım.
Kavurduğumuz margarinin köpüğü dinince üzerine sıvıyağı ilave edelim ve ılınmasını bekleyelim.
Yağ ılındıktan sonra içine pudra şekerini ilave edelim ve karıştıralım.
Bir kaba unu ve kabartma tozunu koyalım ve iyice harmanlayalım.
Ardından unun ortasını havuz şeklinde açalım hazırladığımız pudra şekerli yağlı karışımı içine dökelim ve unu yedire yedire yoğuralım (hamur zor toparlanan parça parça bir hamur oluyor fakat elimize aldığımızda kolay şekil verebiliyoruz).
Hamurdan küçük parçalar koparıp elimizle oval şekil verelim ve hafifçe üzerine bastıralım.
Üzerini dikkatlice çatalla çizelim.
Önceden ısıtılmış 150° fırında altı ve üstü kızarmayacak şekilde pişirelim.
Pişirdiğimiz un kurabiyelerinin dağılmaması için tepside soğumaya bırakalım.