Tuzlu çörek ya da kurabiye kıvamına getirerek bu tarifi kullanabilirsiniz. Her forma girerek, kurabiye, çörek ya da tuzlu çubuk şekline getirebilirsiniz.
Küp küp doğranmış tereyağı, unu ve tuzu karıştırarak kum haline gelene kadar ufalayarak yoğuruyoruz.
Daha sonra yumurta sarısını, kremayı ve salçayı ekliyoruz. Yumuşak yapılı bir hamur haline geldiğinde;
Çörek olarak kullanmak istiyorsak, hamuru 8 eşit parçaya bölüyor ve yuvarlayarak üzerini bastırıyoruz. Tepsiye alırken üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Kurabiye şeklinde kullanmak için hamuru kısa bir oklava gibi yapıp 5*10 dakika buzlukta bekleterek 1 parmak kalınlığında kesiyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Her iki formda da 170 derecede 10 dakika pişiriyoruz. (fırına göre 12-13 dakikaya çekebilir)