SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Tırnak Pide
Tırnak Pide
Özlem Yılmaz Turşak
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190
Tarif
31
Takipçi
Güncelleme tarihi:
20 Ekim 2022
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Et, kebap yemeklerinin yanına kullanmayı çok sevdiğimiz tırnak pide ❤️
Tırnak Pide Tarifi İçin
Malzemeler
4 su bardağı un
2 su bardağı su
1 paket yaş maya
Tuz
Susam
Çörekotu
4 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Tırnak Pide
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Ilık su ve şeker ile yaş maya iyice karıştırılır. Üzeri kapatılarak mayanın aktif hale gelmesi beklenir.
Un ve tuz ilave edilerek hafif ele yapışan yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. İyice yoğurulurken vur katla yöntemi kullanılır.
Hamur üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur ünlü tezgahta iki beze yapılır.
Yoğurt ve yumurta bir kapta karıştırılır. Pişirme kağıdı serili tepsiye bir beze alınır. Parmaklar yoğurtlu sosa batırılır.
Hamurun ortasından başlayarak ileri doğru ittirme suretiyle hamur genişletilir ve inceltilir. Bu işlem dört yöne doğru tekrarlanır.
Üzerine susam çörekotu serpilir. Isıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyetle ❤️
Bu ölçüden görseldeki gibi iki pide çıkmaktadır.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Pide Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Sizden Lezzetler
Benzer Tarifler
Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza