SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Tam Buğday Unlu Haşhaşlı Minik Kurabiye
Tam Buğday Unlu Haşhaşlı Minik Kurabiye
Tuğçe Evrim YILMAZ
Aşçı
75
Tarif
11
Takipçi
Güncelleme tarihi:
18 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Çay ve kahve saatleri için lezzetli kurabiye tarifi 🍪
Tam Buğday Unlu Haşhaşlı Minik Kurabiye Tarifi İçin
Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı tahin
4 yemek kaşığı şeker (pudra şekeri de olur)
Mavi haşhaş
Tam buğday unu (aldığı kadar)
Vanilya
Tam Buğday Unlu Haşhaşlı Minik Kurabiye
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Bir kaba sıvı yağ, tahin, şeker, haşhaş koyulur iyice karıştırılır.
Azar azar un eklenir ve hamur yoğrulur. (Hamur yumuşak kıvamda olmalı). Vanilya koyulur ve hamur yoğurmaya devam edilir.
Hamurdan küçük bezeler alınır ve yuvarlayarak minik kurabiyeler elde edilir.
Kurabiye hamurları kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine dolmalık fıstıklar koyulur. (Dilerseniz ceviz, fındık, Antep fıstığı vb. koyabilirsiniz)
Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Ilık servis edilir.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Diyet Tatlı Tarifleri
Sizden Lezzetler
Kurabiye Tarifleri
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Benzer Tarifler
Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza