Sarımsaklı Ekmek
Ayşe Söylemez
9 Tarif       5 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sarımsağın bu enfes birlikteliğine herkesler bayılacak.😋😋Pişerken evinizi saran cezbedici kokusu da bonusu👌👌Hemen yapılası, yiyilesi, müdavimi olunası bir tarif...🤗

Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Sarımsak sos için:

Sarımsaklı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için; Ilık süte toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Üzerini örtüp 10 dk aktive edin. Un ve tuzu ekleyin.
  2. Ele yapışan yumuşak bir hamur olacak. En son oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağını da ekleyip güzelce yoğurup toparlayın.
  3. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hamurunuzu yuvarlayıp alın, üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Sarımsak sos için; Tüm malzemeleri karıştırın.
  4. Mayalanan hamuru elinizle hafif hafif açarak genişletin. Üzerine bıçakla  pide gibi dilim şeklinde kesikler yapın.
  5. Kesiklere blok şeklinde ince dilimlenmiş kaşarlar yerleştirin ve bastırın. Ve en üste de rende kaşar serpin.
  6. 180 dereceye ısıtılmış alt üst fanlı  fırında üzeri kızarana kadar pişirin. AFIYET OLSUN.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza