Portakallı Turta
Sevcan Şen Dinçel Yemek pişirmeyi ve onların fotoğraflarını çekmekten keyif alıyorum.
2 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Portakallı turta denediğiniz mi daha önce bilmiyorum ama enfes bir şey olduğunu söyleyebilirim . Buzdolabında 1-2 gün beklerse tadı daha da bir güzelleşiyor aklınızda olsun. İç harcını portakal kabuğundan hazırlıyoruz. 
Portakallı Turta Tarifi İçin

Malzemeler

Portakallı harcı için:

Portakallı Turta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Önce hamurumuzu hazırlıyoruz. Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
  2. Bir kasenin içine bütün malzemeleri koyup iyice yoğuruyoruz.
  3. Kulak memesi kovanına gelene kadar un ekliyoruz. Hamurumuzu 2-3 saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.
  4. Turtanın harcı için iyice yılanmış portakalların kabuklarını ufak ufak doğrayıp, su ilave ederek kaynatıyoruz.
  5. Amacımız, portakalın acı suyunu atmak. Bu işlemi bir kaç kez tekrarlıyoruz. Her seferinde acı suyu döküp temiz su ilave ediyoruz.
  6. Sonra suyunu iyice süzüp şeker ilave ederek pişiriyoruz. Rondodan geçirip bebek maması kıvamına getiriyoruz. Soğuması için bir kenara alıyoruz.
  7. Buzdolabında dinlenen hamurumuzu 2 parçaya bölüp tepsimize göre açıyoruz. İçine harcımızı yerleştirip üstünü hamurla kapatıyoruz.
  8. 180 C fırında 30 dakika pişiriyoruz. İyice soğuduktan sonra servis tabağına alıyoruz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza