SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Portakallı Turta
Portakallı Turta
Sevcan Şen Dinçel
Yemek pişirmeyi ve onların fotoğraflarını çekmekten keyif alıyorum.
2
Tarif
2
Takipçi
Güncelleme tarihi:
30 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Portakallı turta denediğiniz mi daha önce bilmiyorum ama enfes bir şey olduğunu söyleyebilirim . Buzdolabında 1-2 gün beklerse tadı daha da bir güzelleşiyor aklınızda olsun. İç harcını portakal kabuğundan hazırlıyoruz.
Portakallı Turta Tarifi İçin
Malzemeler
100 gr tereyağı
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Portakallı harcı için:
3-4 portakalın kabuğu
2 -3 yemek kaşığı toz şeker
Portakallı Turta
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Önce hamurumuzu hazırlıyoruz. Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
Bir kasenin içine bütün malzemeleri koyup iyice yoğuruyoruz.
Kulak memesi kovanına gelene kadar un ekliyoruz. Hamurumuzu 2-3 saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.
Turtanın harcı için iyice yılanmış portakalların kabuklarını ufak ufak doğrayıp, su ilave ederek kaynatıyoruz.
Amacımız, portakalın acı suyunu atmak. Bu işlemi bir kaç kez tekrarlıyoruz. Her seferinde acı suyu döküp temiz su ilave ediyoruz.
Sonra suyunu iyice süzüp şeker ilave ederek pişiriyoruz. Rondodan geçirip bebek maması kıvamına getiriyoruz. Soğuması için bir kenara alıyoruz.
Buzdolabında dinlenen hamurumuzu 2 parçaya bölüp tepsimize göre açıyoruz. İçine harcımızı yerleştirip üstünü hamurla kapatıyoruz.
180 C fırında 30 dakika pişiriyoruz. İyice soğuduktan sonra servis tabağına alıyoruz.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Sizden Lezzetler
Tart Tarifleri
Benzer Tarifler
Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza