- Tereyağını eritin ve soğumaya bırakın.
- Bir kapta un, mısır nişastası, kabartma tozu, karbonat, vanilin ve tuzu karıştırın ve bir kenara koyun.
- Yumurta ve şekeri birlikte çırpın (2 katı olana kadar)
- Ardından portakal rendesini ekleyip 1 dakika daha çırpın.
- Eritip soğuttuğunuz tereyağını ekleyin. Karışana kadar çırpın.
- Krema ekleyin ve tekrar karışana kadar çırpın.
- Portakal suyunu ekleyin ve karıştırın.
- En düşük hızda, un karışımını ekleyip karışana kadar çırpın.
- Pürüzsüz bir hamur oluşana kadar karıştırın. Hamuru hazırlanan kalıba aktarın ve üst kısmı düzleştirin (kalıp ölçüsü 20-23 cm’i geçmemeli)
- Önceden ısıtılmış 180 dereyece ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
Portakal şurubu yapmak için:
- Küçük bir tencerede portakal suyu ve şekeri kısık ateşte şeker eriyene kadar ısıtın. Kaynama noktasına ulaştığında ocaktan alın.
- Kürdan ile kekin her yerine küçük delikler açın.
- Öncelikle hazırladığınız şurubun üçte birini kekin yüzeyine fırça yardımı ile sürün.
- Kek 10 dakika soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirin.
- Kalan şurubu kekin üstüne ve yanlarına sürün.
- Kekin soğuması için bekletin. Servis yapmadan önce kekin üzeri için (isteğe bağlı) krem peynirli sırınızı hazırlayın.
Krem peynir sırını yapmak için:
- Bir kapta krema ve krem peynirini pürüzsüz olana kadar çırpın. Pudra şekerini ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Sırı kekin üzerine dökün ve servis yapın.