Pırasalı Kol Böreği
Raziye tetik Yöresel yemekleri,türk mutfagini, ve modern degisik yemekleri yapmayi severim
5 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pırasayla yapabileceğiniz böreklerin içinde en güzeli.

Pırasalı Kol Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Yağlamak için:

Pırasalı Kol Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur malzemeleri bir kaba alıyoruz. Sert olmayan kolay açılabilen bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Hamuru iki beze yapıp üzerine nemli bez örtüyoruz ve iç malzemesini hazırlayıncaya kadar bekletiyoruz.
  3. Pırasaları küçük küçük doğrayıp tuzla ovuyoruz. Baharatını da ekliyoruz. Bezeleri teker teker açıp yağdan her yerine gelecek şekilde yağlıyoruz.
  4. Rulo yapıp gül sekli veriyoruz. Buzdolabında 10 dakika bekletiyoruz.
  5. Daha sonra tek tek açabildiğimiz kadar ince yufka açıyoruz, tekrar yağlıyoruz. İç malzememizi koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
  6. 180 derecedeki fırında 45 dakika pişiriyoruz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Pırasalı Tarifler Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza