Dışarda belirli yerlerde yemeyi tercih ettiğimiz (@asrin.kardesler @zigana_pide @ozsurmene) pideyi bu dönemde mahrum kalınca evde yapalım dedik. Evet evde bir taş fırınımız yok, onun eksikliği ile yapabileceğimiz en güzelini denemeye ne dersiniz?
👩🍳 Ilık su, süt, şeker ve maya karıştırılır. Kaya aktif hale geldiğinde tuz ve sıvıyağ eklenir.
Karıştırıldıktan sonra un eklenir ve hamur yoğurulur. Hamur yumuşak hafif ele yapışır kıvamda olmalıdır. Hamurun üstü kapatılarak mayalamaya bırakılır.
Mayalanan hamur 7-8 parçaya bölünür ve bezeler oluşturulur. Her bir beze unlu zeminde açılır.
İsteğe göre yuvarlak yada uzunlamasına şekillendirilir. Üzerine kaşar peyniri koyulur.
İsteğe bağlı et türevi malzemeler eklenir. Hamurun kenarları üstüne doğru hafifçe kapatılır. (Yuvarlak açarken pizza açar gibi parmaklarla genişletilirse kenarları döndürmeye gerek kalmayacaktır.)
Pidelerin kenarlarına sıvıyağ sürülür ve fırın ızgarasında 200 derecede pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz pideleri tereyağı sürülür.
İstenirse ortasına parça tereyağı koyulur. Yumurtalı istenmesi durumunda pişmeye yakın yumurta pideye kırılır ve pişirmeye öyle devam edilir. Afiyetle ❤️