Pekmezli Susamlı Ekmek
Ali Can Kahyaoğlu
18 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat 25 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bugün sizlere pekmezli susamlı ekmek tarifi veriyorum.  Oda ısısına vardığında kesin sıcacık çayınızı da alın bir dilim bu ekmekten yiyin. 

Pekmezli Susamlı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri İçin:

Pekmezli Susamlı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, maya, tuz derin bir kasede karıştırılır. Süt, su, pekmez ile beraber karıştırıldıktan sonra bu karışıma ilave edilerek yoğurulur.
  2. Toparlanan hamur 30-40 dakika üzeri kapalı bir biçimde dinlendirilir. Daha sonra tezgaha alınarak tuz ilavesi yapıldıktan sonra tekrar yoğrularak 40-45 dakika mayalanmaya bırakılır.
  3. Mayalanan hamurun üzeri için bir kapta su, pekmez ve un karıştırılır. Sürme spatulası yardımı ile bu karışım ekmeğe sürülür.
  4. Fırın tepsisine alınan ekmeğin üstüne susam taneleri gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye gönderilir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tahinli ve Pekmezli Tarifler Ekmek Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza