Pazı Ve Lorlu Börek
doğukan öztemel iyi bir mutfak insanı hiçbir ayrım yapmaz ve her mutfağı ilgiyle öğrenip uygular
15 Tarif       12 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pazı ve lor'un buluşmasından ortaya çıkan yedikçe bir tane daha yeme isteği uyandıran bir lezzet...

Pazı Ve Lorlu Börek Tarifi İçin

Malzemeler

İç Harcı İçin;

Yufka üzerine dökülecek sosu İçin;

Üzeri İçin;

Pazı Ve Lorlu Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pazılar güzelce yıkanır ve ince ince doğranır.
  2. 1 adet kuru soğan yemeklik doğranıp, zeytinyağı ile hafifçe sotelenir.
  3. İçerisine doğranan pazılar ilave edilir.
  4. Pazılar suyunu salıp çektikten sonra, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu serpip ocaktan alınır.
  5. Ocaktan alınan sotelenmiş pazının içine lor ilave edilir karıştırılır.
  6. İlk yufka yağlanan yada yağlı yanmaz fırın kağıdı serilen tepsiye kenarları düzgünce dışarı taşacak şekilde serilir ve üzerine sos dökülür.
  7. İkinci yufkada ilki gibi soslanır ve üzerine pazılı lorlu harç serpiştirilip güzelce yayılır.
  8. Üçüncü yufkada ilk yufka gibi ister parça parça bölünüp isterseniz bütün şekilde koyup soslanır ve üzerine dördüncü yufka konup aynı işlem tekrarlanır.
  9. İlk yufkada tepsinin dışında kalan yufkanın kısımları ile güzelce tepsinin içine kapatılır ve üzerine yumurta sarılı soda sürülüp, çörek otu serpiştirilip dilimlenip fırına koyulur.
  10. Önceden ısıtılmış 170-180 derecede fırınca 35-40 dk pişirilir.

Tarif Kategorileri

Sizden Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Sizden Lezzetler Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza