Patates ve pancar küp küp doğranır ve buhar pişirme aparatında yumuşayana kadar pişirilir. Altında kalan pancar suyu hamur yoğurmada kullanılır.
Haşlanan patates sıcakken kaşık yardımıyla iyice ezilir kremsi bir kıvam elde edilir. İçerisine karabiber, pul biber ve tuz atılır, karıştırılır.
Haşlanan pancar robotta çekilir.
Hamur için un, robotta çekilmiş pancar, tuz, biraz pancar suyu (oda sıcaklığında) elle karıştırılır.
Azar azar un eklenerek yoğurma işlemine geçilir ve kıvam tutturulur. Ne çok sert ne çok yumuşak hamur elde edilir. (Cıvık bir hamursa un ekleyerek kıvam tutturabilirsiniz. Çok sert hamursa azar azar pancar suyu ekleyerek kıvam tutturabilirsiniz.)
Hamur merdane yardımıyla açılır. Çok ince ya da çok kalın hamur açılmamalı.
Açılan hamur küçük kareler şeklinde kesilir. İçerisine hazırlanan patatesten çok az koyulur. Bohça şeklinde kapatılır.
Kaynar suyun içerisine hazırlanan mantılar koyulur ve pişmeye bırakılır. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Sos tenceresinde sıvı yağ kızdırılır, içerisine nane ve pul biber atılır.
Soğuyan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt koyulur. Sıvı yağ gezdirilir. Servis edilir.