Pancarlı Mantı
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pancarın verdiği güzel renk ve lezzetli mantı. 👌

Pancarlı Mantı Tarifi İçin

Malzemeler

İç harç için:

Pancarlı Mantı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patates ve pancar küp küp doğranır ve buhar pişirme aparatında yumuşayana kadar pişirilir. Altında kalan  pancar suyu hamur yoğurmada kullanılır. 
  2. Haşlanan patates sıcakken  kaşık yardımıyla iyice ezilir kremsi bir kıvam elde edilir. İçerisine karabiber, pul biber ve tuz atılır, karıştırılır.
  3. Haşlanan pancar robotta çekilir.
  4. Hamur için un, robotta çekilmiş pancar, tuz, biraz pancar suyu (oda sıcaklığında) elle karıştırılır.
  5. Azar azar un eklenerek yoğurma işlemine geçilir ve  kıvam tutturulur. Ne çok sert ne çok yumuşak hamur elde edilir. (Cıvık bir hamursa un ekleyerek kıvam tutturabilirsiniz. Çok sert hamursa azar azar pancar suyu ekleyerek kıvam tutturabilirsiniz.)
  6. Hamur merdane yardımıyla açılır. Çok ince ya da çok kalın hamur açılmamalı.
  7. Açılan hamur küçük  kareler şeklinde kesilir. İçerisine hazırlanan patatesten çok az koyulur. Bohça şeklinde kapatılır.
  8. Kaynar suyun içerisine hazırlanan mantılar koyulur ve pişmeye bırakılır. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Sos tenceresinde sıvı yağ kızdırılır, içerisine nane ve pul biber atılır.
  9. Soğuyan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt koyulur. Sıvı yağ gezdirilir. Servis edilir.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Mantı Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza