Muska Böreği
Vildan ERGİN
1 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Muska Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzemesi:

Muska Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri soyup suda haşlayın.
  2. Haşlanmış patateslerin suyunu süzüp tereyağını ve baharatları ekleyip iyice ezin.
  3. Pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  4. Derin bir kaba sıvı yağı, maden suyu  ve 1 kaşık unu ekleyip çırpın.
  5. Yufkanızın tezgaha serin. Dört parmak genişliğinde uzun şeritler kesin.
  6. Her bir şeride elde ettiğiniz karşımdan sürün. Ardından patates harcını da ekleyip muska şeklinde katlayın.
  7. Diğer yufkalara da aynı işlemi tekrarlayın.
  8. Hazırlamış olduğunuz börekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörek otu ve haşhaş ekleyebilirsiniz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Patatesli Tarifler Börek Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza