Mısır Unlu Sütlü Ekmek
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@lezzettarifleri Hilal Demirci’den nefis mi nefis sütlü ekmek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Okuyucumuzdan gelen tarif ile, evde sütlü ekmek nasıl yapılır birlikte görelim.

Mısır Unlu Sütlü Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzerine serpmek için:

Mısır Unlu Sütlü Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık sütü derin bir kaba alın. Tuz, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.
  2. 4 su bardağı unu ekleyin ve 4 dakika iyice yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz ekmek hamurunun üzerini kapatıp 40 dakika mayalanmaya bırakın. (Akşamdan hazırlayıp buzdolabında da bekletebilirsiniz)
  4. Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alıp 8 eşit parçaya bölün.
  5. Her bir bezeyi elinizle içe gererek ekmek şeklini verin.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamuru 20 dakika tepside bekletin.
  7. Ekmeğin üzerine fırça yardımıyla bol su sürün ve keskin bir bıçakla ekmeğin kenarından derin çizikler atın.
  8. Son olarak süzgeç yardımıyla mısır unu serpin.
  9. Fırının zeminine yarım çay bardağı su dökün ve 230 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Farklı ekmek çeşitleri için ekmek nasıl yapılır yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sizden Kahvaltılık Tarifler Sizden Lezzetler Sizden Gelenler Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Klasik Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza