Merhaba bugün sizlere özel ve kendi reçetelerim den hem atıştırmalık olarak, hem de akşam çay yanına kolaylıkla yapıp yiyebileceğiniz ve hayran kalacağınız bir tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Tavuğu julyen doğrayıp sonra gelişi güzel doğrayalım.
Mantarları yıkayalım ve küp doğrayalım
Domatesin ve soğanın kabuğunu soyup küp ince ince doğrayalım.
Biberleri halka doğrayalım.
Tavayı ocağa alıp ısıtalım, ısınan tavaya tereyağını ve zeytinyağını ilave edip güzelce kızdıralım.
Tavuğu mantarı ve sırası ile malzemeleri Katıp soteleyip Bir derin kaba alıp tuz ve diğer tüm baharatlarını atıp güzelce karıştıralım.
En son tavaya alıp bir daha kendi yağında soteleyip baharatlar lezzetini ve aromasını salmasını sağlayalım.
Yufkaları büyük üçgen şekilde keselim içine önce sodalı karışımdan serpiştirip harçtan paylaştıralım.
İşlem bitinceye dek devam ediyoruz.
En üstlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz.
Güzel altın sarısı rengini alınca fırından çıkaralım.
Ilımaya bırakıyor ve ayrıldığımız harçtan sunum tabağın ortasına yayalım üstüne böreği koyalım ve isterseniz üstüne nane dalı koyup servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.