Defalarca yaptığım tarif ve uygulamalarla büyük oğlumla beraber girdik mutfağa. Fırından çıkması sabırsızlıkla beklendi ve bir çırpıda bitiverdi. Bugüne kadar yediğim en muhteşem pizzaydı sözü her şeye bedeldi.
Öncelikle hamuru elde edelim. Ilık su, şeker ve maya çırpıcı ile özdeşleşene kadar karıştırılır.
Üstü örülerek aktif hale gelmesi beklenir. Sıvıyağ, süt, tuz ve un eklenerek yumuşak ele yapışmayan kıvamda hamur elde edilir. (Su ve un kıvama göre değişebilir)
Hamur üstü kapatılarak mayalamaya bırakılır.300 ml lik kışlık domates sosu ile domates salçası, kekik, fesleğen, tuz karıştırılır. (Domatesler pütürlü, rondo değil)
Mayalanan hamurun gazı alınır ve dört bezeye ayrılır. Pişirme kağıdının üstüne un serpilir.
Hamur elde hafif genişletildikten sonra unlu zemine alınır. Parmak uçlarıyla içten dışa doğru büyütülür.
Kenarlarına bastırılmamalıdır. Domates sosu üstüne sürülür. Rendelenmiş kaşar peyniri koyulur.
Üzerine isteğe bağlı malzemeler yerleştirilir. Pişirme kağıdı kenarında tutup çekerek fırın ızgarasına alınır.
Açıkta kalan kenarlarına fırça ile zeytinyağı sürülür. Alt rafta 200 derecede yaklaşık 10 dk pişirilir.
Fırından çekilip üzerine bir miktar daha kaşar peyniri koyulur ve fırına sürülür. Peynir erdiğinde tamamdır. Fırından alındığında kenarlarına tekrar zeytinyağı sürülür. Afiyetle ❤️
🧐 Pizza pişirme tepsilerin altları deliklidir. Bu nedenle ızgarada pişiriyorum.
🧐 Izgaranın altındaki rafa tepsi koyabilirsiniz, piştikce suyu akabilir