SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Karabuğday Unlu Poğaçamsı
Karabuğday Unlu Poğaçamsı
Deniz Aygün
10
Tarif
5
Takipçi
Güncelleme tarihi:
11 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
10 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Gluten tüketmek istemiyorsanız ve poğaça yemek istiyorsanız kesin denemeniz gereken bir tarif.
Karabuğday Unlu Poğaçamsı Tarifi İçin
Malzemeler
1 buçuk su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısını ayırın)
2 su bardağı karabuğday unu
1 çay bardağı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı keten tohumu
2 yemek kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı karbonat
4 adet taze soğan
1 çay bardağı rendelenmiş İzmir tulum peyniri
Karabuğday Unlu Poğaçamsı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
1 yumurta sarısı hariç, peynir ve soğan dahil tüm malzemeyi yumuşak bir hamur elde edene dek karıştırın.
Hamurunuzu ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, elinizde biraz bastırarak şekil verin ve fırın tepsinize yerleştirin.
Ayırdığınız yumurta sarısını fırça yardımıyla üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı iyice kızarana kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Yulaflı Tarifler
Diyet Yemekleri
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Sizden Lezzetler
Benzer Tarifler
Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza