Kaplumbağa Kurabiye
Ebru Bulut
9 Tarif       7 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bu kurabiyeler gönlünüze taht kuracak 😊

NOT📍📍 Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml, Çay bardağı ölçüsü 120 ml. Benim kullandığım kakao keskin ve 1 yemek kaşığı yetiyor, ama böldüğünüz hamurun miktarına göre arttırabilirsiniz. Ayaklarını fındık büyüklüğünde parçalar kopararak, yuvarlağın kafalarını da fındıktan çok az büyük parçalar kopararak yaptım. Gövdeyi istediğiniz büyüklükte ayarlayabilirsiniz.

Kaplumbağa Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Kaplumbağa Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Uygun bir kaba margarin, pudra şekeri, sıvıyağ, vanilin alıp karıştıralım. Birbiriyle bütünleşsin.
  2. Kabartma tozunu ve unu ekleyelim. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
  3. Hamurun üçte birini ayıralım. Kalan hamura kakao ekleyelim ve tekrar yoğuralım.
  4. Her iki hamurunda üzerini örterek dolaba kaldıralım, 30 dakika dinlensin.
  5. Yarım saat sonunda hamurları dolaptan alalım, kakaolu hamurdan gövdesini yapalım.
  6. Beyaz hamurdan kafa ve ayakları yapalım ve birleştirelim. Hazırladığımız gövdeyi hafifçe üzerine bastıralım ve bıçakla şekil verelim.
  7. Damla çikolatayla gözlerini de yapalım ve tepsiye dizelim bu şekilde tekrar dolaba kaldıralım. 
  8. 30 dakika dinlendirelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim. Soğuduktan sonra tepsiden alalım.

Tarif Kategorileri

Kurabiye Tarifleri Sizden Lezzetler Çay Saati Tarifleri Çocuk Yemekleri Sizden Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza