İşe ilk önce yumurta sarıları ve beyazlarını ayırmakla başlıyoruz. Beyazlarının içine sarısından bir damla dahi damlamamasını sağlayın. Aksi takdirde yumurta aklarımız istediğimiz gibi kabarmayacaktır.
Bir sos tenceresinin içine taze peyniri süt ve tereyağı ekleyip ocağa alıp kısık ateşte peynir ve yağ eriyene kadar ılıtıyoruz. Güzel ve homojen bir kıvam olmalı.
Diğer yanda yumurta aklarını şeker ile köpük gibi olana kadar mikserin son devri ile kabartıyoruz, bir kenara alıyoruz.
Diğer yandan sarılarını ise el çırpıcısıyla çırpıp içine ılımış olan peynirli karışımı 2 seferde ekleyip ve bir limon kabuğu rendeleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra un ve nişastayı da ekliyoruz.
Bu karışıma kenara aldığımız yumurta aklarını 3 seferde azar azar ekleyip katlayarak peynirli karışıma ekliyoruz.
Kalıba aldığımız karışımı 150 derece de yaklaşık 1 saat kadar pişiriyoruz. Kekin üstü çatlarsa fırın ısısı yüksek demektir, takip edin.
Kekinizin üzeri güzel bir renk alınca fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan cheesecake birazcık küçülebilir, aman endişelenmeyin :)
Yemeden önce en az 5 saat buzdolabında saklayın. Şimdiden afiyet olsun.
Japon Cheesecake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Pastayı yapmaya başlamadan en az 1 saat önce tüm malzemeler oda ısısında bekletilmiş olmalı.
18 cm kelepçeli kalıbı etrafları renk değiştirmesin diye alüminyum folyo ile kaplanmalı ve tabanına yağı kağıt koyulmalı.
Kelepçeli kalıbı içine oturtmak için içine kaynar su koyulmuş bir tepsi ayarlamalısınız. Su buharı keki nemli tutmak ve kekin sabit bir sıcaklıkta pişmesini sağlar.