Ispanaklı Sarıyer Böreği
Ayşe Söylemez
9 Tarif       5 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çıtır çıtır😋😋 Yapması kolay🤗🤗Yemesi olay😎😎 En pratiğinden, ıspanaklı, el açması bir börek yapmak ister misiniz?🤗🤗

Ispanaklı Sarıyer Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Aralara sürmek için:

İç malzemesi için:

Üzeri için:

Ispanaklı Sarıyer Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru yoğurup 20 dk dinlendirin. Sonra 12 bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  2. Açtığınız bir bezenin üzerine tereyağı sıvıyağ karışımından sürüp ikinci açtığınız bezeyi üzerine kapatın.
  3. Kenarlarını bastırarak sıkıştırın. Bu şekilde 6 adet, pasta tabağı büyüklüğünde açılmış bezemiz olacak.
  4. Her yufkanın altını üstünü yağlayarak ve aralarına streç film sererek 3 erli gruplar halinde 2 tepsiye alın ve tepsinin üzerini streçleyin.
  5. Oda sıcaklığında 3-4 saat bekledikten sonra (isterseniz oda sıcaklığında birkaç saat bekletip buzdolabına alıp (3-4 saat) tekrar oda sıcaklığında birkaç saat bekletip açabilirsiniz)
  6. Yağladığınız bir zemine alıp uçlarından yavaşça esneterek, açabildiğiniz kadar ince açın.
  7. Kenarlarda kalan hamurları incecikte olsa aldım ben. Rahatsız oluyorum.
  8. Onlardan da tavada pasta tabağı kadar bir katmer pişirdim, harika oldu.
  9. En son açtığınız hamurun uç kısmından ıspanaklı içi boydan boya döşeyin ve sarın.
  10. Sarıyer böreği şekli vererek tepsiye döşeyin. Yumurta sarısı-süt karışımından sürüp 200 dereceye ısınmış fırında nar gibi kızartın. Afiyet olsun🤗

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Ispanaklı Tarifler Kahvaltılık Tarifler Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza