Hamuru yoğurup 20 dk dinlendirin. Sonra 12 bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Açtığınız bir bezenin üzerine tereyağı sıvıyağ karışımından sürüp ikinci açtığınız bezeyi üzerine kapatın.
Kenarlarını bastırarak sıkıştırın. Bu şekilde 6 adet, pasta tabağı büyüklüğünde açılmış bezemiz olacak.
Her yufkanın altını üstünü yağlayarak ve aralarına streç film sererek 3 erli gruplar halinde 2 tepsiye alın ve tepsinin üzerini streçleyin.
Oda sıcaklığında 3-4 saat bekledikten sonra (isterseniz oda sıcaklığında birkaç saat bekletip buzdolabına alıp (3-4 saat) tekrar oda sıcaklığında birkaç saat bekletip açabilirsiniz)
Yağladığınız bir zemine alıp uçlarından yavaşça esneterek, açabildiğiniz kadar ince açın.
Kenarlarda kalan hamurları incecikte olsa aldım ben. Rahatsız oluyorum.
Onlardan da tavada pasta tabağı kadar bir katmer pişirdim, harika oldu.
En son açtığınız hamurun uç kısmından ıspanaklı içi boydan boya döşeyin ve sarın.
Sarıyer böreği şekli vererek tepsiye döşeyin. Yumurta sarısı-süt karışımından sürüp 200 dereceye ısınmış fırında nar gibi kızartın. Afiyet olsun🤗