Ispanaklı Graten
Beyza
4 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Herkese Merhabalar 🤗 Yıllardır et yemeklerinin yanına ve gün sofralarım için yaptığım ıspanaklı graten tarifimi sizler ile paylaşmak istiyorum. Bu garanti tarifimi kaydetmeyi unutmayın. 😍💯 Eminim çok beğenecek ve sık sık yapacaksınız. 🧑‍🍳

Ispanaklı Graten Tarifi İçin

Malzemeler

💐Hamuru için:

💐Ispanaklı harç için:

💐Beşamel sos için:

💐Üzeri için:

Ispanaklı Graten

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tavaya tereyağı alınır ve eritilir. Güzelce yıkanan ve sapları ile beraber doğranan ıspanak tereyağının olduğu tavaya alınır.
  2. Şeker, tuz ve karabiberde eklendikten sonra güzelce karıştırılır ve kavrulur. Ispanaklar piştikten sonra ılınması için bir kenarda bekletilir.
  3. Hamur için bütün malzemeler güzelce yoğrulur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Standart kare bir borcama hamur serilir, kenarları yükseltilir. Hamur çatalla delinir. Ilınan ıspanaklı harç hamurun her yerine yayılır.
  5. Beşamel sos için sıvı yağ ile un bir tavada güzelce kavrulur. Unun kokusu çıkınca süt yavaş yavaş eklenir. Sos sürekli karıştırılarak pişirilir.
  6. Göz göz olan sos ocaktan alınır. Hafif katı bir sos elde ediliyor. Sos ıspanakların üzerine yayılır. Borcam fırına yerleştirilir.
  7. Hamur kısmı pişene kadar 175 derece fırında pişirilir. Hamur kısmı piştikten sonra üzerine bolca kaşar rendesi konur ve kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilmeye devam edilir. Afiyet olsun😋

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Farklı Sebze Yemekleri Fırın Yemekleri Sizden Lezzetler Sizden Hamur İşi Tarifleri Ispanaklı Tarifler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza