Ilık su şeker ve kuru mayayı aynı kaba alıp aktive ediyoruz, bu işlem yaklaşık 10 dk. sürüyor.
İrmik ve yağı ilave edip tekrar karıştırıyoruz, sonra kontrol ederek un ilave ediyoruz. Benim unum artı 200 gr undan daha az un kullandım. (unun kalitesi herkeste kullandığı ürüne göre değişebilir yine de kontrol ederek ekleyin)
15 dk güzelce yoğurma işlemi yapıp, hafif yağladığımız kaba alıyoruz. Orada en az 30 dakika mayalanması lazım.
Sonra bir 3 dk daha yoğurup yağlı kağıt serili tepsiye alıyoruz.
Üstüne çizik atıyoruz eğer bıçağı ıslatır iseniz daha rahat çizik atmış olursunuz. 45 dk daha mayalandırmaya bırakıyoruz.
Fırını 210 derecede ısıtın. Ekmeği üzerine zeytinyağı sürün ve 25 dk kontrol ederek pişirin. AFİYET OLSUN 🌺