Glütensiz Tuzlu Kek
Selen Uran Mutfak Sanatları Akademisi / Chef&Owner / Evinizdeki malzemelerle kolay tarifler
4 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Özellikle çölyak hastaları olmak üzere, intoleransı olan ya da  tercihen glütensiz beslenenler için de tarif sayıları ve çeşitliliğinin artması gerektiğine inananlardanım. Bu sebepten atölyemde de böyle reçete çalışmaları yapmaktayım. Burada da sıklıkla glutensiz tarifler göreceksiniz. Bugün sırada hem tuzlu ihtiyacımızı giderecek hem de tok tutacak glütensiz kek tarifi var :)

Glütensiz Tuzlu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Glütensiz Tuzlu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Dereotu ince olacak şekilde doğranır. Peynir ufalanarak birlikte harmanlanır (eğer çörekotu ya da  diğerlerinden ekleyecekseniz bu karışıma ekleyiniz).
  2. Diğer tarafta yumurta tek başına yaklaşık 3 dakika çırpılır. Daha sonra içine yoğurt, süt, zeytinyağı ve tuz eklenerek karıştırılır.
  3. Un ve kabartma tozu elenerek karışıma ilave edilir. Son olarak da peynirli karışım harca eklenir. Yağlanmış kek kalıbına konarak fırınlanır.
  4. 170 derecede ortalama 35-40 dakika pişirilir (süre fırın yapısına göre değişeceğinden kontrollü olunmalıdır). Aynı tarifi Muffin şeklinde de uygulayabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler Tuzlu Kek Tarifleri Glutensiz Tarifler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza