SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Glutensiz Domatesli Karabuğday Ekmeği
Glutensiz Domatesli Karabuğday Ekmeği
doğukan öztemel
iyi bir mutfak insanı hiçbir ayrım yapmaz ve her mutfağı ilgiyle öğrenip uygular
15
Tarif
12
Takipçi
Güncelleme tarihi:
26 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
10 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
1 dilimiyle bile oldukça doyurucu olan aynı zamanda sağlıklı bir ekmek.
Glutensiz Domatesli Karabuğday Ekmeği Tarifi İçin
Malzemeler
500 gram glutensiz karabuğday unu
2 adet yumurta
1 bardak süt
2 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı zeytinyağı
50 gram ceviz
1 paket glutensiz kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
10-12 adet cherry domates
14-15 adet kuru domates
2 adet sarımsak
Glutensiz Domatesli Karabuğday Ekmeği
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Yumurtalar mikserde iyice çırpılır ardından tuz, şeker, yağ, süt ilave edilir tekrar çırpılır.
Karabuğday unu yavaşça elenerek ilave edilir çırpmaya yavaşça devam edilir ardından kabartma tozu eklenir.
Son olarak sıcak suda bekletilen kuru domatesler küçük küçük doğranır, sarımsaklar ezicide ezilir
Cevizler istediğiniz boyutta dövülüp küçültülür spatula yardımı ile kenardan alt üst yaparak güzelce karıştırılır.
Ekmek hamurumuz yağlı pişirme kağıdı koyulmuş baton yada yuvarlak bir kalıba dökülür üzeri yağlanır ve ikiye doğranmış cherry domatesler hafifçe bastırarak eklenir.
Yarım saat kadar üzeri kapatılıp dinlendirilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirilir.
Pişen ekmeğimiz ılıdıktan sonra kalıptan çıkarılıp dilimlenip yemeğe hazır hale gelir. AFİYET OLSUN...
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Glutensiz Tarifler
Sizden Lezzetler
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Benzer Tarifler
Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza