Fırında Gül Mantısı
elif enul
6 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Göze hitap eden mantı..

Fırında Gül Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru İçin:

İç Harcı:

Sosu İçin:

Fırında Gül Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 3 su bardağı unu ortası çukur olacak şekilde derin bir kaba koyun.
  2. Ortasına yumurta ve tuzu ekleyin. Suyu da yavaş yavaş ekleyerek sert bir hamur elde edin.
  3. Hamur dinlenirken bir soğanı rendeleyip baharatlarla ve kıymayla karıştırarak iç harcını hazırlayın.
  4. Dinlenen hamuru mantı hamurundan biraz daha ince olacak şekilde açın.
  5. Bir çay bardağının ağzıyla veya şekillendirici ile yuvarlaklar halinde kesin.
  6. Yuvarlak hamurların 4 tanesini kenarları üst üste gelecek şekilde yan yana dizin.
  7. Kesişimlerine parmağınız ile bastırın. Bir bütün halinde olsunlar .
  8. Ardından kıymayı ince bir şerit halinde birleşen dörtlü hamurun ortasına serin.
  9. Önce uzun kenarı alttan ortaya kadar katlayıp kıymanın üzerine denk gelecek şekilde katlayın sonra kısa kenardan çevirmeye başlayarak gül şekli verin.
  10. Gül şeklindeki mantıları tabanını yağladığınız bir tepsiye dizin ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  11. Pişirme için 200 derecede önceden ısınmış fırında 10 dakika pişirin.
  12. Mantı pişerken 2 yemek kaşığı yağ ve 2 yemek kaşığı salçayı bir kapta ılık-sıcak suyla iyice karıştırın.
  13. 10 dakika sonra fırındaki mantının üstüne sosu dökün ve mantının üstünü yağlı kağıtla kapatın. Fırının derecesini 180 e düşürün.
  14. 25-30 dakika kontrollü pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Sizden Hamur İşi Tarifleri Fırın Yemekleri Mantı Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza