Fırında Gül Mantısı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@eliflik_tatlar Elif Enül okuyucumuzdan mantının her türlüsünü sevenler için şahane fırında gül mantısı tarifi ile karşınızdayız. İçi klasik kıyma harcı ile doldurulan hamurları, gül şeklinde katlayarak şık bir sunum elde edebilirsiniz. Gül mantısını tepsiye dizdikten sonra pişmesi için fırına atın. Malzemeleriniz hazırsa, fırında gül mantısı yapımı için tarif detaylarına başlayabiliriz.

Alternatif olarak gerçek Kayseri mantısı ve çıtır çıtır tepsi mantısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Fırında Gül Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harcı için:

Fırın sosu için:

Fırında Gül Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 3 su bardağı unu ortası çukur olacak şekilde derin bir kaba koyun. Ortasına yumurta ve tuzu ekleyin. Suyu yavaş yavaş ekleyerek sert bir hamur elde edin. Hamuru iyice yoğurmak önemli. Ardından hamuru kolay açılması için 30 dk dinlendirin. Hamur dinlenirken bir soğanı rendeleyip baharatlarla ve kıymayla karıştırarak iç harcını hazırlayın.
  2. Dinlenen hamuru mantı hamurundan çok az daha ince şekilde açın. Bir çay bardağının ağzıyla veya şekillendirici ile yuvarlaklar halinde kesin. 4 yuvarlak hamuru kenarları üst üste gelecek şekilde yan yana dizin. Kesişimlerine parmağınız ile bastırın. Ardından kıymayı ince bir şerit halinde birleşen 4lü hamurun ortasına serin. Hamurun ucundan itibaren katlayarak sarın. Hazırladığınız mantıları yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin.
  3. İlk olarak 200 derece fırında 10 dk pişirin ardından hazırladığınız sosu ekleyip üstünü yağlı kağıtla kapatarak 180 derece fırında 25 dk daha pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Gelenler Yöresel Tarifler Sizden Klasik Tarifler Sizden Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza