İlk defa yapacakların iyi ki yaptım diyeceği bir lezzetten, pizzamsı gibi ama birazda tuzlu kurabiyeye kaçan hafif kıtır bir hamur. Hemen yapın, tadın🧚🏻♀️
Domatesli Galette Tarifi İçin
Malzemeler
Hamuru için;
1,5 su bardağı normal beyaz un
1/2 su bardağı mısır unu
55 gr margarin oda sıcaklığında (2-3 yemek kaşığı kadar )
3-4 yemek kaşığı soğuk Su
1 çay kaşığı tuz
İçi için;
1 su bardağı Kaşar peyniri rendesi 2 orta boy domates
1’er tane Yeşil-Sarı-kırmızı kapya biber 🧚🏻♀️Sucuk, sosis gibi ürünlerden dilerseniz koyabilirsiniz 🧚🏻♀️
Domates sosu
Ketçap
Su ile açılmış domates salçası, acı sos vb ürünü tabana alt yapı olarak süreceğiz.
Su hariç tüm malzemeyi kapta bir araya getirelim yavaş yavaş su eklemesi yaparak ele yapışmayacak bir kıvamda hamur yoğuralım ne sert nede cıvık bir hamur olsun.
İçine koyacağımız malzemeleri orta incelikte halka halka doğrayalım. Kaşar peynirini rendeleyerek veya dilim olarak koyabilirsiniz.
İç malzeme ve hamur hazır olunca hamuru orta kalınlıkta yuvarlak şekilde açalım yanlardan katlama payı bırakarak (2-3 parmak kadar) tabana sosu sürelim.
Üstüne kaşar peyniri, sonra domateslerini ekleyim aralara biberleri ve sucuğu dizelim.
Yanlardaki bıraktığımız hamurları galettanın üstüne doğru kıvıralım.
Yumurtanın sarısını ve beyazını bir kaseye kıralım ve çırpalım. Kenarlara sürelim, üstüne susamları ve kekiği atalım.
200 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirelim AFİYET OLSUN 😋 -