Dızmana
Dilara Kuruçaylıoğlu
4 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bir göçmen olarak dızmana yapmasam olmazdı:) İçine her şey yakışan, çok bereketli bir tarif.

Dızmana Tarifi İçin

Malzemeler

İçi İçin:

Üzeri İçin:

Dızmana

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt ve suyun içine şeker ve maya konur, karıştırılır. Beş dakika sonra yumurta akı, un, tuz konur. Yoğurulup 50 dakika mayalanmaya bırakılır.
  2. Bu sırada peynir üç ayrı kaba alınır, birine sarımsaklı salça eklenir, birine maydanoz, biri ise sade kalır.
  3. Üzeri için sos malzemeleri çırpılır. 
  4. Hamur mayalanınca son kez toparlanır ve 3 eşit parçaya ayrılır.
  5. Merdane ile uzunlamasına açılır, iç harçtan uzun yerine konur ve rulo yapılır. Rulolar bastırmadan 3'er santim olacak şekilde kesilir.
  6. Tüm hamur dik ve aralıklı şekilde tepsiye dizilir, on dakika mayalanır. 
  7. Üzerine sosu dökülüp on beş dakika daha mayalanır ve önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarıncaya dek pişer.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza