Çikolatalı Çörek
Ayşe Söylemez
9 Tarif       5 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İster tatlı, ister tuzlu versiyonunu uygulayabileceğiniz öyle şahane bir tarif ki bu. 🤗 Ara kat dolgularını ister haşhaşlı, ister zeytin ezmeli, ister pesto soslu, isterseniz de benim gibi kahvaltılık çikolata ile yapın. 🤗 Hem hayâl gücünüzü, hem de becerinizi besleyin. 🤗 Şimdiden övgülere hazır olun, dost meclislerinizin en gözde ikramı olacak bu çörek. 😍

Alternatif olarak paskalya çöreği ve bademli ay çöreği tarifine göz atın.

Çikolatalı Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Çikolatalı Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayayı ılık su ve şekerle eritin. 5 dakika bekletin.
  2. Sırası ile; sıvıyağ, yumurta, un ve tuzu ekleyin. Hamuru iki katı olana dek mayalandırın.
  3. Hamuru 4 e bölüp 4 beze yapın. Her bir bezeyi 3 mm kalınlığında açın.
  4. Katlar arasına çikolatayı(biraz dolap dışında bekletin, kolay sürülsün) ince tabaka halinde yayın(bıçak ya da pasta spatulası ile sürün).
  5. En ortaya bir çay bardağı koyup hamuru önce 4e daha sonra 16 parçaya bölün. Karşılıklı her iki parçayı elinizle dışa doğru burup uçlarını birleştirin.
  6. Yarım saat tepsi mayasından sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında kabarana kadar 200, sonra 180 derecede, alt üst ayarda üzeri kızarana dek pişirin. AFİYET OLSUN😋

Tarif Kategorileri

Çörek Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza