Maya ılık su ve sütün içine dökülür, şeker de eklenip 5-10 dakika mayanın biraz aktifleşmesi beklenir.
Sonrasında tuz ve yağlar eklenir. Un yavaş yavaş dökülerek karıştırılır. Yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur (meşhur kulak memesi kıvamından yumuşakça).
Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülerek oda sıcaklığında mayalanması beklenir, yaklaşık 50-60 dakika sonra, ki hamur yaklaşık 2 katı olmuş olmalı.
Bu işlem sonunda (instagram profilimde videoda var, reels kısmında da) hamur parçalara ayrılır.
Unlanmış temiz tezgaha alınır ve hafif dikdörtgene benzeyecek şekilde açılır, üzerine çikolata/reçel/sos vs. sürülür, kenarlarından birinden yuvarlanır.
Oluşan rulo biraz gerilip açılarak inceltilir. Enden ve boydan ikiye kesilir. Örgü olarak sarılır ve uçları birleştirilir.
Kürdanla sabitlenir. Ortasına, simit gibi açık pişmesi için havlu kağıt rulosundan parçalar kesilip sabitlenmesi için destek olunur.
180º ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.