Çanak Çömlek
Ceyda Karakaş Tariflerime Hoşgeldiniz 🧚🏻‍♀️Bolca kalorili / Birazda Sağlıklı tarifler
13 Tarif       5 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hem sağlıklı, hem lezzetli bir tarif denemeyen kalmasın.

Çanak Çömlek Tarifi İçin

Malzemeler

Çanak için;

  • 1 su bardağı  yulaf ezmesi (robottan geçirip un haline getirin veya yulaf unu kullanın)
  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Kreması için;

  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu
  • Yarım tatlı  kaşığı granül kahve (biraz sıcak su ile çözdürün)
  • 2 yemek kaşığı  labne peyniri
  • Kendi damak tadınıza göre miktarda bal
  • Üzeri için;
  • 3-5 tane ceviz içi 
  • Bitter çikolata
  • 1 çay kaşığı tereyağı
Çanak Çömlek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yulafı robottan geçirin, içine tüm malzemeleri ekleyin yavaşça az az su ekleyin ve ele yapışmayacak ve dağılmayacak bir hamur elde edin.
  2. Elinizle çanak yapın veya küçük silikon kek kalıbı kullanarak şekil verin.
  3. 180 derecede 15-17 dakika pişirin hafif kızarana kadar.
  4. Kreması için sütü, nişastayı unu ve  kahveyi Ocak’ta kıvam alana kadar karıştırın.
  5. Krema soğuyunca labne ve balı ekleyip homojen bir karışım ekleyin.
  6. Daha sonra çanaklar fırından çıkıp soğuduktan sonda kremayı içine ekleyin. Dilerseniz meyvede ekleyebilirsiniz.
  7. 1 saat kadar dolapta bekletin. Ceviz içini dilerseniz tavada  biraz kavurun yada normal kullanın.
  8. Bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritip ceviz ile karıştırın soğuyan çanaklarımın en üst tabanına ekleyin. Afiyet olsun 😋

Tarif Kategorileri

Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza