Biberli Ekmek
Funda
7 Tarif       4 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzetli hamur işi Hatay-Antakya yöresine ait. Kahvaltılarda, çay saatlerinde, akşam yemeklerinde tadına doyum olmuyor. Çabuk da bayatlamıyor. Denemediyseniz de mutlaka yapın derim. Aileniz ve misafirleriniz çok sevecekler.

Farklı bir versiyonu olan tepside biberli ekmek tarifine de mutlaka göz atın.
Biberli Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Hamurun üzeri için:

Biberli Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık suya şeker ve mayayı ekleyip mayalandırıyoruz.
  2. Karışım mayalanınca diğer malzemeleri de ilave ederek karıştırıyoruz.
  3. Unumuzu hamur ekmek hamuru kıvamına gelinceye kadar ekliyoruz.
  4. Hazırlanan hamurumuzu yaklaşık 40 dakika mayalanması için bekletiyoruz.
  5. Üst harcın hazırlanması; Soğanları blanderdan geçiriyoruz.
  6. Sonra kalan malzemelerimiz susam, biber salçası ve yağımızı da ekleyerek karıştırıyoruz
  7. Biberli ekmeğin yapılışı; Fırın tepsimizi yağlayıp hamurumuzdan lokma parçalar alarak avuç büyüklüğünde tepsimize koyuyoruz.
  8. Parça hamurların üstlerine hazırladığımız salçalı harçtan eşit şekilde koyarak üstlerine yayıyoruz.
  9. İsterseniz hamuru tepsinizin büyüklüğüne göre açıp, üzerine harcı yayabilirsiniz. Piştikten sonra dilimleyerek servis edersiniz.
  10. Önceden 180° ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  11. Soğuyunca üstüne sıkmak için isterseniz dilimlenmiş limonla servis ediyoruz. AFİYET OLSUN!

Tarif Kategorileri

Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Kahvaltılık Tarifler Kahvaltılık Tarifler Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza