Batı Trakya mutfağına ait çok güzel bir tarif. Rahmetli ananemin yaptığı bu böreği kendimce yorumladım. İkramı kolay kıtır kıtır minik börekçikler ortaya çıktı.
Tereyağını tavada kızdırıp köpüğünü alıyoruz sonra soğuması için bir kenara alıyoruz.
Kabakları tendesin iri gözünde rendeliyoruz.
Rendelenmiş kabağa toz şeker ve baharatları ilave edip harmanlıyoruz.
Baklava yufkalarını cupcake kalıbımızın içine sığacak büyüklükte kareler halinde kesiyoruz.
Yufkaların arasına tereyağı sürüp kalıba yerleştiriyoruz. 4-5 kat yufka koymanız yeterli.
Her bir cupcake kalıbına 1 yemek kaşığı balkabaklı harcımızdan koyuyoruz.
Üzerine incecik koyduğumuz baklava yufkasından bir tutam koyup, biraz eritilmiş tereyağı gezdiriyoruz.sausage8.Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirin.