Asma Yaprağında Tam Buğday Ekmeği
Ali Can Kahyaoğlu
18 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 2 saat
Pişirme Süresi : 54 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tam buğday unu protein, yağ, vitamin ve mineral bakımından en varlıklı ruşeym alöron tabakalarını; besinsel lifler ve fitosteroller açısından en varlıklı kabuk tabakalarını da içine alacak biçimde öğütülerek üretilir. 

Tam buğday unu ve ekmeği yada makarna gibi diğer ürünleri insan tabiatına ve sindirim sistemine en uygun besin deposudur. Oldukça besleyici ve lezzetlidir. Oldukça basit lezzetli, kokusu ile insanı cezbeden bir tarifle sizlerleyim.
Asma Yaprağında Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Asma Yaprağında Tam Buğday Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unumuzu yoğurma kabına alıp ortasını havuz biçiminde çukur açalım. Maya, şeker, tuz, zeytinyağımızı ilave edelim. Ilık suyumuzu havuzumuza yavaş yavaş döktükten sonra yoğurma işlemine geçelim.
  2. Hamurumuz az bir şekilde ele yapışan hafif kulak memesi kıvamında olmalı.
  3. Toparladığımız hamurumuzu 10 dakika boyunca yoğurmaya devam edelim. Daha sonra hamurumuzun üzerini nemli bir bezle kapatarak mayalandıralım.
  4. Ekmeği koyacağımız kabın içerisini hafif bir şekilde yağladıktan sonra un serpelim.
  5. Asma yapraklarımızı sıcak suyun içinde bir kaç saniye beklettikten sonra alalım.
  6. Mayalanmış ekmeğimizi alarak asma yapraklarımız ile ekmeğimizi örtelim.
  7. Hazırladığımız kabın içerisine ekmeğimizi alarak 30 dakika kadar üzeri örtülü biçimde tepsi mayasında bekletelim.
  8. 180 derecelik önceden ısıtmış olduğumuz fırınımızda 54 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişirelim.

Tarif Kategorileri

Sizden Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza