SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Armut Kurabiye
Armut Kurabiye
Tuğçe Evrim YILMAZ
Aşçı
75
Tarif
11
Takipçi
Güncelleme tarihi:
07 Eylül 2022
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Sunumu şık, lezzetli kurabiye tarifi.🍪👌
Armut Kurabiye Tarifi İçin
Malzemeler
1,5 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı pirinç unu
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Un (Aldığı kadar. Ben tam buğday unu kullandım, beyaz un da kullanılabilirsiniz.)
Reçel (İstediğiniz çesit, ben incir reçeli kullandım.)
Süslemek İçin:
Karanfil
Defne Yaprakları
Armut Kurabiye
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Bir kaba sıvıyağ, mısır nişastası, vanilya, pirinç unu, pudra şekeri, koyulur karıştırılır.
Azar azar un koyularak yoğurulur.( Çok dağılmayan ,şekil verilen bir kurabiye hamuru olmalı. )
Hamur kıvam alınca küçük bezeler alınır ve ortası açılır, içerisine reçel koyulur kapatılır ve armut görüntüsü verilir.
Hamurun üzerine armut çöpü olarak karanfil koyulur.
Hamurlar bu işlemle yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Daha önce ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Armut kurabiyeler fırından alınınca yaprak olarak da defne yaprağı kullanılır. Servis tabağına alınır.
Tarif Kategorileri
Kurabiye Tarifleri
Sizden Lezzetler
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Benzer Tarifler
Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza