Zencefilli Bal Kabağı Köftesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zencefilli Bal Kabağı Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Üzeri için

Zencefilli Bal Kabağı Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bal kabağı ve soğanı rendenin iri tarafı ile rendeleyip geniş bir kaseye alın. Galeta unu, yumurta, kabartma tozu, toz zencefil, tuz ve baharatları ilave edip iyice yoğurun.
  2. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayarak top köfteler yapın. 
  3. Ayçiçek yağını bir tavada ısıtın ve bal kabağı köftelerini kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  4. Yağını çektirdiğiniz köfteleri bir servis tabağına alın. Taze tarhun yaprakları ile süsleyerek servis yapın. 

Sebze ile hazırlayabileceğiniz nefis karnabahar köftesi tarifine mutlaka göz atın.

Tarif Kategorileri

Sebzeli Köfte Tarifleri Kızartma Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bezelyeli sulu köfte
Karışık sebzeli sarma köfte
Yeşil beğendili mitite köfte
Köfteli Patates Yemeği
Dıvıl
Bulgurlu karalahana köftesi