Sebzeli patates püresi dolgulu külah köfteler ❤️ sofralarınızda hem görsel hem de lezzet olarak çok şey katacaktır. @mutfakkeyiftir Instagram sayfamı takip etmeyi unutmayın ❤️
Patateslerin bir tanesi ve diğer sebzeler küçük doğranır. Bir tencerede önce bezelyeler ile diğer patates haşlanmaya koyulur.
Bir süre sonra diğer sebzeler ve tuz ilave edilir. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
Bütün haşlanan patates başka bir kaba alınır. İçine tereyağı ve kaşar peyniri koyulur. İyice ezilerek püre haline getirilir.
Sebzelerin bir bölümü (suları bir miktar süzülerek) patates püresine katılır ve karıştırılır. Sebze suyu ile kıvamı ayarlanır.
Köfte hamuru külah kalıbına döşenir. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırından alınan köfteler kalıplarından çıkarılır. İçleri patates püresi ile doldurulur.
Bir kaşık salça, az miktarda sıcak su ile açılır ve köftelerin üzerine gezdirilir. Köfteler tekrar fırına verilir. (içleri ile birlikte ısınmaları için) 5 dakika fırında tutulur.
Servis tabağına kullanmadığımız haşlanmış sebzeler alınır. Üzerine külah köfteler koyulur. Salçalı su hafifçe gezdirilir. İsteğe bağlı olarak maydanoz serpilir.
Afiyetle ❤️
Püf Noktaları: Salçalı su üstünün biraz daha yumuşamasını sağlıyor, kullanmayabilirsiniz.
Ben tatlı biber salçası kullandım.
Bu ölçü ile 13 külah köfte elde ettik. Dört kişi yedik.