- Patatesi haşlayıp ezerek püre haline getirin.
- Pırasaları ince doğrayıp tavaya alın. Havucun kabuğunu soyup rendeleyin ve pırasaya ekleyin. Lahanayı ilave edin.
- Üzerine zeytinyağı gezdirerek orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
- Patates ve pişmiş sebzeleri karıştırın. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, yumurta ve unu ekleyip yoğurun ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak yassı köfteler yapın. Galeta ununa bulayın ve 30 dakika daha buzdolabında bekletin.
- Kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Yeşilliklerle süslenmiş tabağa dizerek servis yapın.
Dilerseniz, patlıcan köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.