Patlıcan Köftesi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kalp sağlığını korumasıyla bilinen patlıcan; hünkar beğendi veya patlıcan kebabı gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Kan seviyesini dengede tutan bu besin, ülkemizde en çok Urfa'da yetişir. Sindirimi kolaylaştırmasının yanı sıra vücudun direncini de arttırır. Malzemeleriniz hazırsa, patlıcan köftesi tarifine başlayabiliriz.
Patlıcan Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcan Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin. Kesilmiş yüzeyleri üst üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Bıçağın ucuyla üzerlerini enine boyuna çizin.
  2. Üzerlerine çok az zeytinyağı gezdirerek 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından aldığınız patlıcanlar ılınınca içlerini kaşıkla oyarak çıkarın.
  3. Bıçakla incecik kıyıp soğuması için bir kaba alın. Rendelenmiş soğan ve ufalanmış ekmek içlerini ekleyip yoğurun. Sarımsağın kabuğunu soyup ezin.
  4. Sarımsak, yumurta, un, kaşarpeyniri, maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. Köfte harcı çok gevşek olduysa biraz daha ekmek içi ekleyip yoğurmaya devam edin.
  5. Köfte harcını 1 saat buzdolabında dinlendirin. Küçük yuvarlak köfteler hazırlayıp galeta ununa bulayın. Isıtılmış zeytinyağında kızartıp kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün ve servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebzeli Köfte Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Patlıcanlı Tarifler Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Bezelyeli sulu köfte
Karışık sebzeli sarma köfte
Yeşil beğendili mitite köfte
Köfteli Patates Yemeği
Dıvıl
Bulgurlu karalahana köftesi